2020 metų vonios interjero tendencijos

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]


Individualumas – išryškėjęs per didėjančią spalvų gamą gaminiuose.
Higiena ir daiktų priežiūra – Viskas daroma skubančiam didmiesčio gyventojui padėti sumažinti praleidžiamą laiką valymams.
Išmanumas – apšvietimo sprendimai, išmanūs klozetai, spa elementai. Visa tai, siekiant sukurti funkcionalų vonios kambarį.
Norime pabrėžti – mada laikinas dalykas, tačiau gamintojų kryptingumas aiškiai nusako Jūsų galimus pasirinkimus ne tik šiandien tačiau ir rytojui.


Vonios kambarys, kaip ir virtuvė – namų erdvės, kurių interjerą, nenorėdami pernelyg atitrūkti nuo naujausių tendencijų, turėtume atnaujinti maždaug kas 10 metų. Tad jei šiemet kaip tik ruošiatės atnaujinti vonią, supažindinsime su geriausiomis laikui nepavaldžiomis 2020-ųjų interjero idėjomis.

Spalvos vonios kambaryje

Kuri spalva – vyraujanti 2020-ųjų vonios interjere, tiksliai pasakyti gana sunku, nes ilgesnį laiką ant pjedestalo buvo iškeltos juoda ir balta matinės spalvos. Jos vis dar ganėtinai paklausios, tačiau didieji gamintojai akcentuoja ir metalo atspalvius. Žinoma, kalbame apie prabangesnius vonios kambarius, nes šie gamintojų sprendimai reikalauja nemažai resursų, o tai iškelia kainą. Vonios santechnikos elementų madas diktuoja  „Hansgrohe“ bei “Grohe” gamintojai.

2020-ųjų vonios kambario interjere „ant bangos“ – natūralūs tonai, todėl dominuojantis metalas – žalvaris. Gal kiek mažiau madingas metalas, pagyvinamas vario ar švelniais rausvais atspalviais.

Šiemet iš vonios interjero į antrąjį planą nepasitraukia ir juodos matinės spalvos detalės, vis dar bus galima rasti ir baltos spalvos santechnikos elementų. Optimalus sprendimas 2020-aisiais juodos spalvos gerbėjams – rinktis juodus matinius maišytuvus, dušo galvutes ir kitas detales, kurios padės sukurti išties išskirtinį interjerą, o puošiant sienas ir grindis reikėtų juodos privengti. Juodos spalvos detalės atrodo gana prašmatniai ir labai dažnai yra siejamos su minimalistiniu dizainu. Būtent jos padeda sukurti elegantišką visumą, tad, panašu, greitu metu juodi akcentai iš vonios kambario dizaino niekur nedings.

Pasak architektės, interjero dizainerės Elvinos Varnauskienės (www.4plius.com), šiemet vonios interjere populiarios – natūralios žemės spalvos, smėlinė ir vyšninė (raudonojo vyno). Tačiau vis dar madingi išliks ir melsvos-mėlynos atspalviai, vonios interjerui suteikiantys harmonijos.

Bene madingiausi dekoruojant sienas ir grindis – vadinamojo pakrantės stiliaus spalviniai deriniai. Pakrantės stiliui būdingos balta, kreminė spalvos su melsvos, gelsvos ar rausvos tonais. Šios spalvos padeda sukurti gaivų, „šviežią“ interjerą. Taigi kas tiktų pakrantės stiliaus vonios kambariuose? Galite rinktis smėlio spalvos, baltas ar net stiklines matines spinteles. Sienas geriausia dažyti pastelinių atspalvių dažais.

Terma Rankšluosčių džiovintuvai
(P.s.) Modelių ir spalvų yra toks didelis kiekis, jog neužtenka vietos visiems sutalpinti!

Tekstūros ir formos

Vienas labiausiai vonios kambarį puošiančių elementų –  ryškesnės tekstūros ar išskirtinės formos plytelės. Ieškant plytelių, dėmesį verta atkreipti į kokybę, plytelių raštą ir unikalumą. 2020-ųjų interjere dekoruojant grindis ar sienas patariama derinti skirtingų atspalvių plyteles.

Viena didžiausių sezono naujienų – prikaustančios dėmesį 3D plytelės. Interjero dizaineriai pataria paieškoti naujų nenuobodžių sprendimų: pavyzdžiui, vietoj tradicinių keturkampių ar stačiakampių plytelių rinktis šešiakampio, trikampio, arabeskos ar net žvynelių formos plyteles. Dominuojančios – smulkios geometrinės plytelės, tačiau E. Varnauskienė pastebi ir dar vieną tendenciją: vietoj plytelių vonios kambario sienos dažnai dengiamos stiklu. Taip pat gali būti pasirenkamas ir kombinuotas variantas.

Grįžtant prie madingojo pakrantės stiliaus, kuriant vonios interjerą galima pasiskolinti kurią nors vieną ar kelias idėjas:

  • vienos iš vyraujančių medžiagų gali būti mediena (pavyzdžiui, grindys) ir linas (vonios kambario tekstilė);
  • tinkamas dekoras – augaliniai motyvai;
  • jei tik įmanoma, kurdami vonios interjerą naudokite natūralų akmenį: E. Varnauskienė atkreipia dėmesį, kad šiemet populiarūs išliks ir natūralus akmuo, ir marmuras, ir jo raštai. Taip pat reikėtų prisiminti unikalųjį „Terrazzo“ – natūralių akmenų, cemento ir marmuro mišinį;
  • grindys – šviesios.

Technologijos

Pastaruoju metu gyvenamosiose erdvėse, neišskiriant ir vonios kambario, vis dažniau diegiamos inovatyvios technologijos. Ir tai susiję ne su sienose integruotais telefonais ar mini televizoriais.

Pasak E. Varnauskienės, apšvietimas vonioje – vienas svarbiausių komponentų, būtent projektuojant jį pasitelkiamos naujosios technologijos, tam reikia skirti dėmesio. Tarkime, būtina, kad apšvietimas būtų reguliuojamas: kai reikia, patalpoje turi būti labai šviesu, o kai norime ramiai pagulėti karštoje vonioje, užteks romantiško blankaus apšvietimo. Apskritai apšvietimas turi būti praktiškas, linijinis-akcentinis, išskiriantis tam tikrus vonios kambario elementus.

Tęsiant apšvietimo temą, 2020-ųjų vonios interjere dominuoja minimalizmas, todėl venkite didelių išskirtinio dizaino šviestuvų ir rinkitės mažus, paprastesnius ar dar geriau – integruotus į veidrodžius, į lubas ir pan. Tobulas apšvietimas – dar ir valdomas balsu.

Vis augantys higienos poreikiai formuoja ir kitą tendenciją: plačiai gaminami išmanieji klozetai. Technologijos dažniausiai diegiamos į išmaniuosius klozetus, į kuriuos integruoti bidė, džiovintuvai, taip pat savaiminio išsivalymo funkcija. Ir nors sprendimai labiau pritaikyti prabangiems vonios kambariams, gamintojai stengiasi prisitaikyti ir kurti prieinamus paprastesnius gaminius – išmanus gali būti tik dangtis, taip pat galima pasirinkti klozetą tik su bidete (bidetta) dušelio funkcija.

Higiena vonios kambaryje

Rinkoje vis geriau įsitvirtina berėmiai klozetai, baigiantys išstumti įprastus senojo tipo klozetus. Tam įtakos turėjo gamintojai, kurie, pradedant nuo didžiųjų ir baigiant mažesniais, savo gamybos linijas pritaikė naujojo tipo klozetams. Lengviau, patogiau valomi ir higieniškesni klozetai puikiai tiko pirkėjams. Ir nors ne visi pirkėjai žino, kaip tokio tipo klozetai vadinasi, tačiau iškart geba įvardyti jų privalumus. Pastaruoju metu berėmių klozetų paklausa yra kur kas didesnė nei standartinių.

Akivaizdu: gaminiai patenkina skubančių ir daug laiko vonios kambariui prižiūrėti neturinčių žmonių poreikius, tad įsigali paprastumas ir praktiškos medžiagos. Pavyzdžiui, „Hansgrohe“ gamintojas daug dėmesio skiria ne tik inovatyviam santechnikos gaminių dizainui, bet ir lengvai priežiūrai. Kai kurie gaminiai – matinio metalo, tad ant jų paviršiaus mažiau pastebimos kalkių nuosėdos, išdžiūvę vandens lašeliai. Vonios kambario maišytuvai – masyvesni, su mažiau nereikalingų detalių, tad lengviau prižiūrimi.

Taigi, 2020-ųjų vonios kambario interjeras – tai žemės ir pastelinės neryškios spalvos su vienu kitu intensyvesniu akcentu, daug šviesos, labai aukšti švaros ir higienos standartai, išmaniosios technologijos ir viskas, kas padėtų palengvinti kasdienybę.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]